Pages: 1 [2]   Go Down

Author Topic: distantiere - performanta sau aspect ?  (Read 677 times)

danielomihai

• 1Hill
  • *
  • FIAT for Life
    • FIAT
    • Punto
    • 1,2/16VHLX
Re: distantiere - performanta sau aspect ?
« Reply #15 on: March 15, 2010, 10:55:06 PM »

Ma bucur ca va plac ... urmeaza anvelope pe jante acum ..sper sa pot pune 195/45r16 sa vedem ce gasesc ..dar oricum sh ... :( nu am banuti de unele noi..sau daca am raman fara ....  ;D

mrx

• 4Hills
  • Ibiza Owner
« Reply #16 on: March 19, 2010, 12:44:58 AM »

Dupa atatea luni de asteptare am reusit sa imi fac jantele -sablat + vopsit in Sf Gheorghe weekend-ul trecut ! Abia asteptam sa mi le fac ... am dat pe ele anul trecut cca 550 -600  ... jante de Fiat Coupe ...  de la anca 16V ... sper sa va placa ..acum va urma sa lep un pe masinuta cu anvelope 195/45/r16 dar nu stiu ce prezoane sa iau ..daca este nevoie de distantiere etc... astept pareri ....

vrei sa pastrezi lookul original sau vrei unul mai agresiv?
da-ne niste dimensiuni la jante ...... J .... ET.... si zi-ne ce ai acum pe masina.....
in functie de astea poti sa stabilesti ce si cum poti pune , fara sa modifici un rau comportamentul masinii.
revin cu noi impresii....

am observat o crestere a preciziei directiei. nu recomand celor neexperimentati deoarece poate aparea efectul de torque steer. :o
stabilitatea crescuta, si o rigidizare a suspensiei spate. ca si feeling ..... deosebit. 8)

revin cu impresii noi
dupa un drum de bucuresti....la intoarcere dupa roman (pe la castelul de apa) ma iau la harjoana cu un coleg de trafic cu o masina ca a mea doar cu portbagaj (cordoba) 1.4 100cp. din harjoana in harjoana el se departa in linie dreapta ....eu il ajungeam in curbe.... si trebuia sa franez... ;D .....ia un viraj gresit ....iese larg.....numai bine sa atac pe interior......trec in fata si observ ca are mari dificultati sa se tina dupa mine. vitezele s-au invartit intre 120-170km/h.

masina sta mult mai bine in curbe. castigul este evident. pe niste distantieri mai mari putea aparea o tendinta de supravirare. distantieri de 15 mm pe spate e ceea ce trebuie pt ibiza, avand in vedere ca diferenta era de 2 cm intre cele 2 punti in favoarea celei fata.
totusi nu recomand celor neexperimentati. masina poate avea comportamente ciudate in situatii banale (incalecarea unei linii de tranvai).
Imi plimb in suturi cainele ... ca sunt un excentric!
putoare de 1.2 12v gri (clasic... nu???)

danielomihai

• 1Hill
  • *
  • FIAT for Life
    • FIAT
    • Punto
    • 1,2/16VHLX
« Reply #17 on: March 30, 2010, 03:34:12 AM »

Hey ..multumesc pentru promptitudine .. Eu am acum jante de 14'' 4x98 tabla pe care se pot pune intre 165 si 185 ..am avut anul trecut in vara 185/45 -parca-/14 si acum am 165 de iarna .. Jantele de Coupe sun pe 16" ,4x98 si 7JX16H2 ET 40 si vreau sa pun anvelope sh din pacate deocamdata 195/50 sau 45/16.. iata si ce am gasit deocamdata mai ieftin un pic .. http://www.cauciucurixxl.ro/index.php?cPath=5&sort=2a&page=2

danielomihai

• 1Hill
  • *
  • FIAT for Life
    • FIAT
    • Punto
    • 1,2/16VHLX
« Reply #18 on: April 03, 2010, 01:32:12 PM »

Chiar nimeni ?  ???

armandot55

• 3Hills
    • Fiat
    • Stilo
    • 1.6 16v
« Reply #19 on: April 03, 2010, 05:15:36 PM »

mai incearca si pe 4tuning la jante si anvelope, si acolo gasesti anvelope destul de ieftine.

azorici

• 5Hills
  • www.luisse.ro
    • F I A T
    • Doblo
    • 85 CP
    • http://www.luisse.ro
« Reply #20 on: April 03, 2010, 07:54:55 PM »

Rao

• 1Hill
  • *
    • Fiat
    • Stilo
    • 1.9 JTD
« Reply #21 on: November 06, 2011, 11:49:35 AM »

Distantierele ofera si performanta.Marirea ecartamentului masinii fie si cu 5% duce la o imbunatatire a tinutei de drum, mai ales la cele cu tractiune fata care de cele mai multe puntea fata este remarcata printr-un ecartament mai mare decat spatele, aceasta deoarece atunci cand viram, o roata se invarte mai putin si cealalta mai mult, element preluat de diferential.A fost bine remarcat aici, precum, ca daca se monteaza distantiere e de asteptat ca masina sa devina ceva mai fidela si mai ferma pe viraj, ceea ce implicit va duce la eliminarea subvirarii si aparitia supravirarii, deoarece echilibrul nu poate fi atins.De recomandat ca distantierele sa fie insostite doar de jante late si suspensie sport.
Pages: 1 [2]   Go Up